Glöm inte bort vart du är

18

En sak som är sjukt viktig är att blicka tillbaka ibland. Jag tror jag gör det varje dag för att jag ställer så extremt höga krav på mig själv hela tiden så jag hade förmodligen gått in i väggen för längesen annars. Är dessutom sjukt hetsig alltid så behöver flera knep för att hålla mig sansad.

Vi människor fungerar väl som så att vi hela tiden strävar efter något mer och något nytt. Det är så vi blir tillfredsställda och känner stolthet. Samhället är utformat på ett sätt som gör att vi gärna vill ha någonting att visa upp, någonting som bevisar att vi jobbar hårt och är duktiga. Allt det där präglas människan av redan vid barnsben. Givetvis ska man uppmuntra barn och ge dem cred när de gör bra ifrån sig. Men har ni tänkt på hur mycket man tävlade med sina kompisar och skulle vara bäst på allt och hur populär man blev när man hade de senaste prylarna? Alltså jag hade ÅNGEST som unge när jag tänker efter. Och allt annat man oroade sig för i omvärlden på samma gång som gjorde en orolig… Jag såg till exempel Titanic när jag var alldeles för liten och blev skadad för livet efter det där. Sömnproblem och dödsångest typ. Sedan efter World Trade Center tyckte jag att världen var en hemsk plats och jag förstod inte hur jag skulle kunna överleva i den i flera år till.

Varför snöade jag in på det där? Det jag skulle komma fram till var att man ska ha mål och man ska spendera sina värdefulla timmar i livet på det man VILL. Skit i allt det där man SKA göra (då menar jag allt från att vara välutbildad till att tvätta, diska och sådant tråkigt). Sätt upp dina egna mål och skit i andras. Gör det du vill och skit i vad andra gör. Var glad över det du har och skit i det du inte har. Omringa dig själv med folk du älskar och skit i de som är elaka.

Men glöm aldrig bort att blicka tillbaka på allting du hunnit med i ditt liv hittills. Jag får ett rejält lyckorus i kroppen när jag tänker tillbaka på år 2015, och då är det långt ifrån slut. Jag har nog aldrig haft ett så produktivt år som detta och det är tack vare att jag i slutet på varje år blickar tillbaka och känner att jag gjort sjukt mycket men kan ge ännu mer kommande år.

Det är precis som när du kör bil. Du måste ha blicken både framåt och bakåt :)

Lämna en kommentar